Eerst zijn, dan doen

De grondhouding die we bij VanBinnen cultiveren, noemen wij: eerst zijn, dan doen. Voor ons is dat een leefstijl, een manier van bewust in het leven staan. Vanuit jouw innerlijke drijfveren en aspiraties geef je dit vorm.

Ongetwijfeld gebeurt er van alles waar je geen invloed op hebt en lopen dingen anders dan je hoopte. Dat hoort nu eenmaal bij het leven. Tegelijkertijd zul je ook merken dat er meer regie ontstaat door deze meer bewuste manier van leven en leren. Je wordt als het ware anders ‘geladen’. Jouw aanwezigheid verandert en dat is goed merkbaar. Zowel voor jezelf als de mensen om je heen.

Relaties vormen de basis

Het contact met jezelf is een voorwaarde voor persoonlijke ontwikkeling, maar om te groeien hebben we altijd de ander nodig. In onze optiek wordt de groei vanbinnen niet alleen bereikt in de relatie van de mens tot zichzelf, maar in de relatie tussen de een en de ander, tussen mensen.

Zelfkennis

Bij VanBinnen word je uitgenodigd de aanwijzingen die je krijgt te onderzoeken, en niet zo maar aan te nemen. Hierdoor ontdek je zelf of bepaalde inzichten of ervaringen ook echt voor jou in de praktijk werken. Informatie wordt op die manier levende kennis. Wij noemen dit zelfkennis. Dit is dus niet alleen ‘weten’, ‘conceptuele kennis’ maar allereerst een levende ervaring. Jijzelf bent dus de belangrijkste bron van kennis!

Werkwijze

Onze aanpak is persoonlijk, ervaringsgericht en pragmatisch. De interventies die wij doen, variëren van diepgaande groepsdialogen tot speelse, ervaringsgerichte werkvormen en individuele reflecties. Daarbij maken we onder andere gebruik van bewezen theorieën en methodieken als de Transactionele Analyse (TA), de ervaringsgerichte psychotherapie (EPT), Focusing en Oplossingsgericht Coachen.

Wij beloven:

Blijvende gedragsverandering

Geen trucs of tijdelijke oplossingen. De gerealiseerde groei en ontwikkeling is blijvend.

Kleine exclusieve groepen

Door een zorgvuldige selectie aan de voorkant garanderen we de kwaliteit en gelijkgestemdheid van de deelnemersgroep.

Veilig en ontspannen werken

We zorgen voor een veilige setting waarin nieuwe ervaringen worden opgedaan, waarin gezegd kan worden wat je echt vindt en waarin we plezier hebben. Openheid en respect zijn voor ons cruciaal.

Helder, direct toepasbaar en inspirerend

Wij hanteren een pragmatische en een in de praktijk bewezen aanpak die goed aansluit bij het dagelijkse werk en leven.

Een persoonlijke benadering

Een persoonlijke aanpak is ons handelsmerk. Wij richten ons op de ontwikkelthema’s die voor jou relevant zijn. Dit blijven we tijdens het programma ook bij je toetsen.

Kijken met verruimde blik

Door zelfontdekking en -bewustwording leer je met een ruimere blik kijken naar jezelf en anderen. Zo ontdek je nieuwe perspectieven, kansen en mogelijkheden.